اهمیت خرما در امنیت غذایی و حفظ پایداری محیطزیست (با تأکید بر خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد).
مقاله مروری
اهمیت خرما در امنیت غذایی و حفظ پایداری محیطزیست (با تأکید بر خرمای پیارم شهرستان حاجی آباد).
* لیلی شرفی پور a، قاسم بلوچ محمدمرادی b
a کارشناس ارشد ترویج و آموزش کشاورزی، دانشگاه یاسوج، دانشکده کشاورزی، گروه مدیریت توسعه روستایی ، استان هرمزگان ، ایران
b کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز، دانشگاه آزاد فسا ، استان هرمزگان ، ایران
چکیده مطلب
خرما تحمل بالایی در شرایط سخت محیطی دارد . هدف تحقیق بررسی کاشت درختان خرما در کاهش مخاطرات زیست محیطی می باشد. روش تحقیق از نوع کتابخانه ایی و کاربردی است . نتایج تحقیق نشان می دهد این محصول نقش ویژهای در جلوگیری از پیشرفت بیابان دارد. همچنین در بحث امنیت غذایی به حفظ پایداری محیطزیست نیز توجه شده است. درخت خرما در درجه اول دارای فواید غذایی و اقتصادی است و در وهله دوم در کاهش بسیاری از مشکلات زیستمحیطی منطقه نیز نظیر آلودگی، بیابانزایی و گرم شدن کره زمین مؤثر است. نخل خرما برای ایجاد مناطق گیاهی مقاوم در برابر بیابانزایی مناسب است. این امر به حل مشکلات زیستمحیطی کشورهای عربی کمک خواهد کرد. برگها دارای مواد مغذی و مواد آلی زیادی هستند که میتوانند به کمپوست تبدیل شوند. بحث و نتیجه گیری :وجود نخلها در کشور باعث بهوجود آمدن فرصت شغلی مستقیم و غیرمستقیم شده که بهطور حتم در صورت عدم رسیدگی به وضعیت شوری آب و چاره نیندیشیدن و نیز نبود کارخانجات فرآوری و بستهبندی خرما، عدم همکاری دولت و سرمایهگذاران، صنعت خرما دچار خسران میشود.
قبول شده برای چاپ در 20 شهریور 1400
Volume 1, Issue 10 (August-September. 2021)سال 5 شماره 10